miercuri, 16 martie 2016

Scrisoare deschisă a părinților de la Frații Popeea

Scrisoare deschisă din partea Comitetului de părinți de la Școala Generală ”Frații Popeea”

Școala Generală nr. 4 ”Frații Popeea” a fost, încă de la înființare, una din unitățile școlare cele mai importante atât din orașul Săcele, cât și din Județul Brașov. Din păcate, în ultimii 15 ani, nivelul școlii noastre a urmat cursul descendent al învățământului românesc. La acest lucru au contribuit atât problemele sociale prin care am trecut deopotrivă părinți și profesori, cât și o neînțelegere a rolului pe care administrația locală îl poate avea în activitatea unei școli.

Săcelele are o frumoasă tradiție a învățământului. Școlile de citire din jurul bisericilor, la care mocanii insistau să-și trimită copiii, și cei 10 academicieni născuți în Săcele sunt doar două exemple din multele care pot fi găsite.

Este de datoria noastră, a săcelenilor de astăzi, să reînnodăm firul acestei tradiții și să reclădim la Săcele un învățământ de calitate. Dar pentru acest lucru este nevoie de o implicare a tuturor: părinți, profesori, autorități.

În această vară, după peste 40 de ani, școala noastră va trece de la toaletele turcești actuale la toalete igienice și suficiente ca număr. Primăria Săcele a acceptat ca în bugetul 2016 să aloce suma necesară pentru refacerea actualelor toalete și construirea unora noi.

Însă acest lucru trebuie să fie doar primul pas spre refacerea școlii și a prestigiului ei. Din acest motiv, propunem ca împreună să ne implicăm în alte trei proiecte importante:

- construirea unei săli de sport pentru elevii școlii
- amenjarea curții interioare a școlii, care este neschimbată de la construcția ei din anii 70
- reabilitarea totală a școlii pentru a deveni un spațiu prietenos, propice unui învățământ de calitate

Acest lucru este posibil, una din soluții oferind-o chiar Inspectoratul Școlar Județean, care ne-a comunicat luna trecută că s-au făcut publice condițiile de aplicare pentru fondurile europene – POR. Un exemplu este Scoala Generală nr 2 din Râșnov, care a accesat 5,3 milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea completă.

În urma ultimelor ședințe ale comitetul de părinți ai școlii, am căzut cu toții de acord ca să sprijinim orice activități ale școlii sau ale administrației care au ca scop creșterea nivelului de educație al copiilor noștri. 

Prin urmare, prin această scrisoare deschisă ne reiterăm acest sprijin și dorim să facem o invitație tuturor săcelenilor de a se implica activ în refacerea învățământului săcelean și în schimbarea de atitudine a întregii comunități săcelene față de școală.

În numele Comitetului de părinți de la Școala Generală ”Frații Popeea”

Mădălin Iacob – președintele comitetului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu